Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел призна, че в днешния мач с Хановер неговият тим е бил далеч от съвършенството, което предлагаше на верните си почитатели напоследък. Рурци спечелиха минимално с 1:0, благодарение на попадението на Хенрих Мхитарян.

"Започнахме много добре и в първите 15-20 минути много често отнемахме топката в половината на противника, а чрез Марко Ройс стигнахме до почти чисто голово положение. След това дойде и ударът в гредата", започна младият специалист.

"После имахме своите положения, както и някои възможности в резултат от отнемането на топката и впускането ни в атаки. Имахме обаче и моменти, в които бъркахме подавания. В играта ни имаше липса на концентрация и технически грешки."

"Противникът се защитаваше много добре тактически и задружно. Ние не намирахме свободните пространства в тяхната половина. Затова в оставащите 70 минути се получи един труден мач, в който можехме да се представим и по-добре."

"Мики завърши наша контраатака в началото на второто полувреме по вълнуващ начин и така падна голът. Той взе късно, но много добро решение. В попадението му имаше голяма решителност. Успя да хване топката чисто и вкара решителния гол, който ни донесе огромна радост."

"Наясно сме, че имаме какво да подобряваме. В следващите седмици ни чакат тестове на най-високо ниво и ние се чувстваме готови за тях. Радваме се, че бяхме възнаградени за характера и хъса да останем в мача. Макар на моменти играта ни да не изглеждаше толкова красива и опростена, както сме свикнали, победата има огромна стойност", добави Тухел.