Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс заби кинжал в сърцата на почитателите на тима, искайки незабавен трансфер в родния си клуб Байерн Мюнхен.

Новината беше съобщена на официалната страница на рурския клуб в интернет, както на страницата на отбора в социалната мрежа Фейсбук.

Борусия Дортмунд уточнява, че въпросният трансфер е възможен само ако баварците излязат с достатъчно висока оферта, която да отговаря на реалната стойност на футболиста. Към момента обаче Байерн не е отправил оферта за световния шампион.

Както е известно, Хумелс има договор с Борусия до лятото на 2017 година и през последните месеци отказваше да го подновява. Силен интерес към него имаше от Барселона, но очевидно той е решен да се върне в Мюнхен, където започна кариерата му.

Така той би станал третият ас на Дортмунд през този век, който преминава в Байерн. Преди това същото сториха Марио Гьотце и Роберт Левандовски, с които Матс играеше заедно на стадион "Сигнал Идуна Парк".

За разлика от казуса с Гьотце, в контракта на Хумелс няма клауза за откупуване. Така Борусия може да го задържи и през следващия сезон, след което той да премине в Байерн без пари, както стана с Левандовски през 2014 година.