Борусия Дортмунд разби на пух и прах Волфсбург и стигна до убедителна победа с 5:1 на своя "Сигнал Идуна Парк" в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига.

Преди мача рурците бяха абсолютни фаворити за успеха, но все пак се очакваше по-голям отпор от "вълците", които в последно време навлязоха в много сериозна игрова дупка.

След победата си Дортмунд е на 2-ото място с актив от 77 точки, като тимът е успял отдавна да си гарантира въпросната позиция и участие в групите на Шампионската лига.

Томас Тухел реши отново да остави голямата звезда на тима Пиер Емерик Обамеянг сред резервите, за да му даде почивка, след като наскоро габонецът лекуваше и травма. Той все пак се появи в игра през последните 20 минути и това му бе достатъчно да наниже два гола. 

Резултатът в тази среща откри японският халф на домакините Шинджи Кагава, който се разписа в 7-ата минута.

Мхитарян се опита да отправи удар от воле, но вместо това подаде топката в краката на японеца, който от няколко метра я прати в мрежата.

Интригата бе убита две минути след това с гол на Рамос. Кагава го намери с прекрасен пас зад защитата и колумбиецът от диагонала отправи удар в близкия ъгъл и успя да реализира. 

Второто попадение тотално отказа гостите, които не успяха да оправдаят очакванията за по-голяма съпротива.

В 59-ата минута стражът на гостите на два пъти се намеси решително, но бе безпомощен при удара на Ройс, който от няколко метра прати топката в далечния ъгъл.

В 77-ата минута Обамеянг направи резила за гостите пълен. Мхитарян го намери с прекрасно центриране на далечната греда и той с глава вкара в опразнения ъгъл топката, за да покачи на 4;0.

Минута след това габонецът отново се разписа. Този път Шмелцер центрира и той от малкото наказателно поле с глава не остави шансове на вратаря.

Силите на гостите стигнаха само за почетен гол на Шюрле в 86-ата минута.

 

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x47yta9" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x47yta9_borussia-dortmund-5-1-wolfsburg-hd-all-goals-full-highlights-30-04-2016-hd_sport" target="_blank">Borussia Dortmund 5-1 Wolfsburg HD All Goals...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/fantasticfootball" target="_blank">fantasticfootball</a></i>

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ВОЛФСБУРГ 5:1 
1:0 Кагава 7
2:0 Рамос 9
3:0 Ройс 59
4:0 Обамеянг 77
5:0 Обамеянг 78
5:1 Шюрле 86

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Бюрки, Хумелс, Пишчек (63 - Дурм), Шмелцер, Бендер, Кагава, Мхитарян, Кастро, Вайгъл (69 - Шахин), Рамос (69 - Обамеянг), Ройс

ВОЛФСБУРГ: Беналио, Налдо, Шафер, Траш (80 - Виейриня), Кноче, Густаво, Калигури, Гилавоги, Шюрле, Арнолд (71 - Крузе), Дост