Борусия Дортмунд - Волфсбург, сблъсък от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм

Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Шибер, Дукш

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Шмелцер


Прогноза на Gol.bg:

В последните пет срещи между двата отбора паднаха 24 попадения, което прави средно по близо пет гола на мач. Вицешампионите не пропускат да се разпишат срещу "вълците" в последните девет двубоя, в които са реализирали 23 попадения.

През есента Борусия загуби злощастно с 1:2 от този съперник, след като беше спрян от съдията и гредата. Момчетата на Юрген Клоп със сигурност ще жадуват за реванш, но в мислите им ще бъде и предстоящия реванш в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Наставникът на гостите Дитер Хекинг има само една победа в последните си десет мача срещу Дортмунд, но домакините нямат успех над Волфсбург в последните три мача. Десет дни по-късно двата отбора се изправят един срещу друг и в полуфиналите за купата на Германия.

Борусия Дортмунд е един от най-неудобните противници за "вълците", които са допуснали 17 загуби, при 64 получени голове. Гостите имат по-негативен баланс само срещу Байерн.

За Волфсбург двубоят има изключително важно значение, защото четвъртият Байер Леверкузен има аванс само от една точка и снощи загуби гостуването си на Хамбургер. Шансовете на "вълците" да играят за втори път в историята си в групите на Шампионската лига са напълно реални, особено ако те си тръгнат с трите точки днес.

През този сезон Дортмунд се представят по-добре като гост (29 точки), отколкото като домакин (26 точки). През 2014 година "жълто-черните" имат пет победи в шест мача навън от дома, а на свой терен са спечелили само два пъти в осем мача.

Въпреки предстоящия мач срещу Реал Мадрид идната седмица, Борусия не е от отборите, които се щадят. Очакваме момчетата на Юрген Клоп да се хвърлят смело в атака и да контролират срещата. До последно под въпрос ще бъдат Вайденфелер и Пишчек.

Волфсбург едва ли ще има нещо против да заложи на контраатака  и сгъстената защита. Залагаме на частичната изненада - равен резултат, който ще има неприятен привкус и в двата лагера.


Резултат:  Борусия Дортмунд - Волфсбург 2:2