Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд, четвъртфинален двубой от турнира за купата на Германия. Стадион "Комерцбанк-Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Зар, Кирх

Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Дурм, Хумелс, Ройс, Бендер

 

Прогноза на Gol.bg:

Вицешампионите отново са сериозно разклатени от травмите на основни футболисти. Трайно контузени са Илкай Гюндоган (прищипан нерв в гърба) и Невен Суботич (скъсани коленни връзки), а след зимната подготовка на отбора в лазарета влязоха Ерик Дурм, Якуб Блашчиковски (скъсани коленни връзки), Марко Ройс и Свен Бендер.

Дурм и Бендер имат разтежение в бедрото, докато при Ройс става дума за ръзкъсване на мускулни влакна, като той ще бъде аут от терените поне две седмици. Хумелс тъкмо се завърна в игра и веднага се контузи, като в момента той е измъчван от болки в глезена.

В Дортмунд гледат сериозно на мача тази вечер и доказателство за това е, че за първи път този сезон в турнира Мич Лангерак остава на пейката за сметка на титулярния вратар Роман Вайденфелер.

Наставникът на Борусия Юрген Клоп похвали съперника като заяви, че мястото на отбора в таблицата не отговаря на реалността и че Айнтрахт е показал хубав футбол през есента, но му е липсвал късмет, за да вземе полагащите му се точки. Треньорът на Айнтрахт Армин Фее пък не скри огромния си респект към противника.

Двата тима са се срещали три пъти в турнира. През 1969 година силният по онова време отбор от Франкфурт разбива Борусия с 6:2 като домакин в първи кръг. Десет години по-късно Борусия пада с 1:3 на свой терен във фазата на осминафиналите. През 2007 година съперниците отново излизат един срещу друг в Дортмунд, когато "жълто-черните" печелят с 2:1 във втори кръг и по-късно достигат до финала.

Борусия и Айнтрахт ще мерят сили два пъти тази седмица, тъй като в събота имат и мач за първенство. Твърде вероятно е тази вечер да видим напълно равностойна битка, в която Айнтрахт да бъде сериозно подпомогнат от своите верни ултраси, на които се носи лошата слава, че са най-опасните в цяла Германия.

И двата тима нямат интерес двубоят да влиза в продължения, тъй като им предстоят важни мачове в евротурнирите и първенството. Но логиката сочи, че редовните 90 минути ще завършат без победител.


Резултат:  Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд  1:1 в редовното време, 1:2 след продължения