Бившият бранител на Борусия Дортмунд и настоящ експерт за вестник "Тагесцайтунг" Юрген Колер е на мнение, че "жълто-черните" още не са готови да се преборят с Байерн Мюнхен за титлата в Германия.

"Не смятам, че Борусия ще спре Байерн след тази голяма промяна в състава. Сега отборът има много млади и талантливи футболисти, но за да спреш Байерн за титлата, всичко трябва да пасне", обясни Колер.

"Смятам, че Дортмунд ще може да се пребори отново за второто място. Ще видим какво ще може да покаже отборът занапред с толкова млади играчи. Считам, че този отбор ще може да постигне големи неща в следващите години."

"Хубавото в Дортмунд е, че всички треньори получават достатъчно време, за да работят с отбора на спокойствие, защото никой от шефовете не се нервира. Юрген Клоп също не постигаше успехи в първите си години начело на тима. Той също имаше отбор от млади таланти и го превърна в топ-тим."

"При двете титли на Борусия през 2011 и 2012 година контузените играчи бяха много малко и всички бяха задружни. В следващите години Борусия пак ще бъде в състояние да спечели титлата."

"Клубът плати много пари за Марио Гьотце и Андре Шюрле. Сега от тях зависи дали ще докажат, че тези високи суми са си заслужавали. Гледам по-скоро скептично на тези трансфери, но това е мое мнение. Те ще трябва да покажат дали са важни за отбора", добави Колер.