Пеп Гуардиола е имал последно желание преди да си тръгне от Байерн Мюнхен, разкри техническият директор на баварците Михаел Решке.

"Томас Тухел трябва да бъде моят наследник в Мюнхен", казал Гуардиола на доскорошните си шефове, преди да поеме за Манчестър. Това призна Решке пред списание "11 Freunde".

Както е известно, Гуардиола взе решението да не подновява договора си с Байерн още през зимата, а месеци по-рано Тухел пое Борусия, след като си беше взел почивка от една година извън футбола. Нещо, което Гуардиола бе направил след сезон 2011/12 в Барселона.

Двамата специалисти не крият големите си симпатии един към друг, изповядвайки сходен стил на игра. Томас не веднъж е заявявал, че се вдъхновява от тики-така на Пеп от времето в Барса и Байерн.

Днес обаче Тухел отново доказа теорията, че е абонат на каталунеца, защото Борусия падна от Манчестър Сити с 6:7 след изпълнение на дузпи. При последната среща на двамата наставници Борусия Дортмунд загуби финала за Купата на Германия срещу Байерн. Пак с дузпи.

Телевизия Sport1 разкрива, че докато Тухел е бил без работа, двамата с Гуардиола са се срещнали в мюнхенско заведение и са си говорили няколко часа за футбол.

                                                          Съперници или приятели?