Наставникът на Борусия Дортмунд Томас Тухел не скри огромното си задоволство от новата покупка на тима Осман Дембеле, който вече има два гола в актива си. 

Този срещу Манчестър Юнайтед обаче спокойно може да мине за гол №1 в летните контроли, защото младият французин финтира с лекота Люк Шоу и Маркос Рохо, принуждавайки ги да паднат на земята, а след това буквално разстреля Ромеро със свиреп снаряд от петнайсетина метра.

"Дембеле изглежда наистина много свеж, използва двата си крака и има страхотни умения по отношение на дрибъла. Той може да направи всичко", радва се Томас пред вестник "Билд".

"Осман може да подава и да извежда своите съотборници на голови позиции. Но също така умее да излезе срещу противник в ситуация "един срещу един" и да го преодолее. Освен това той може да играе на няколко различни позиции и се адаптира много бързо в отбора."

"Той е смирено момче и много приятелски настроен. Вече успя да се впише в колектива. Слуша какво му се казва и внимава какво се случва около него. Той трансформира своята радост извън терена и на игрището, а също така оказва влияние и върху другите в съблекалнята", добави Тухел.