Борусия Дортмунд успя да постигне победа с 2:1 над Майнц 05 в среща от първия кръг на германската Бундеслига.

За разлика от прекия си конкурент за титлата Байерн Мюнхен рурците далеч не бяха толкова убедителни.

Въпреки това обаче тимът стигна до трите точки.

Завърналият се на ''Сигнал Идуна Парк'' Марио Гьотце пропусна срещата, тъй като не се намира в добра кондиция, а освен това бе застигнат и от лека травма. 

Обамеянг вкара и двата гола за домакините, след като се разписа в 17-ата и 90-ата минута, като второто попадение дойде от дузпа. Муто реализира почетния гол за гостите в 92-ата минута.


Срещата започна с добро темпо и в 15-ата минута гостите стигнаха до доста интересен голов шанс, след като Дембеле намери Шюрле, който от своя страна видя Обамеянг в близост до противниковата врата, но ударът на габонеца премина над вратата.

Две минути след това Борусия вече имаше аванс в резултата след гол именно на Оба, който този път не сгреши. Габонецът бе най-съобразителен от близка дистанция и вкара топката във вратата на противниковия отбор. 

Десетина минути след това Бюрки се намеси отлично след коварен удар на Фрей по земя и спаси вратата си, а в следващите минути гостуващият отбор отново внесе напрежение в полето на Дортмунд, но отново не се стигна до гол. Мали опита да намери Онисиво на добра позиция, но топката бе пресечена. 

В 38-ата минута Шюрле бе на косъм да удвои, но хубавият му удар от добра позиция бе спасен по страхотен начин от противниковия вратар. 

Три минути преди почивката и Оба имаше супер шанс пред себе си. Той бе намерен непокрит на 8-9 метра от вратата, но изненадващо прати топката встрани в аут.

След почивката Дортмунд продължи да диктува темпото и в 49-ата минута Шюрле изпусна нов голов шанс, като този път неговият удар премина над вратата.

Две минути след това Майнц пропиля уникално положение, като Клеменс пропиля шанс да изравни, след като бе излязъл сам срещу вратаря 

През следващите минути не се стигна до нищо кой знае какво като положения.

В 70-ата минута Роде бе намерен чудесно от Шмелцер и отклони топката към вратата, но датският страж на гостите се отчете с великолепно спасяване.

В 89-ата минута Дортмунд получи дузпа заради фаул на Онисиво срещу Шюрле в наказателното поле, а Обамеянг не сгреши от ''бялата точка''.

Все пак гостите вкараха почетен гол в 92-ата минута чрез Муто, който с глава прокара топката покрай Бюрки от близка дистанция и реализира за тима си.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - МАЙНЦ 2:1
1:0 Обамеянг 17
2:0 Обамеянг 90 дузпа
2:1 Муто 92


БОРУСИЯ: Бюрки, Сократис, Шмелцер, Бартра, Кагава, Роде, Кастро (59 - Вейгъл), Шюрле, Дембеле, Паслак (77 - Пишчек), Обамеянг

МАЙНЦ: Льосъл, Бросински, Балогун, Донати, Бел, Фрей, Клеменс (81 - Муто), Мали, Гбамин, Сердар (71 - Йозтунали), Онисиво