Марио Гьотце (24 г.) живее нов живот в Дортмунд! Миналата седмица халфът се разписа при 6:0 над Легия във Варшава - първи негов гол за Борусия от 1250 дни, и изглеждаше като нов човек след трите загубени години в Байерн. А въпросът, който изникна, естествено е как така формата на световния шампион с Германия тръгна толкова бързо нагоре?

Тайната на бързия му възход е изцяло новият му начин на живот, в който тренировките са повече, а сексът - по-малко!

В Дортмунд Марио е концентриран изцяло върху футбола а гаджето му - моделът Ан-Катрин Брьомел (26 г.), продължава да живее в Мюнхен и му идва на гости само понякога. Резултатът от тази промяна в битието на футболиста е видим на терена, за нула време е свалил 5 кг от теглото си и сега е по-бърз отвсякога. "Лекотата в играта му се завърна. Нужна му е само още малко устойчивост, за да е в състояние да играе 90 минути на пълна мощност", обобщи по този повод спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк.

Освен гаджето в Бавария останаха и братята на Марио - Фабиан (26 г.) и Феликс (18 г.), които също са футболисти, а също така и родителите му. В Мюнхен Гьотце и Ан-Катрин обитаваха свой огромен луксозен апартамент на последен етаж в старинна сграда в самия център на града, а сега на него му се налага да живее под наем. 

Компенсацията му е, че поне може да се вози на спокойствие в баровския си Мерцедес за 450 хил. евро, пише "7 дни спорт". За сравнение в Мюнхен той беше задължен да кара служебно ауди за 80 хил. евро, което никак не беше по вкуса му.

Промяна има и по отношение на приятелския кръг на Марио. В Байерн го уважаваха, но така и не се сближи с никого. Докато в Борусия Дортмунд са най-близките ми приятели от Бундестима Андре Шюрле (25 г.) и Марко Ройс (27 г.). Тримата са неразделни и прекарват цялото си свободно време заедно. Затова и на Марио не му тежи нито че Ан-Катрин е далеч, нито че се наложи да намали годишната си заплата с 25% - до 9 млн. евро бруто. Даже и така обаче той ще може да си позволи да си построи къща. Парцелът за целта вече е купен...