Откакто Марио Гьотце се завърна в Борусия Дортмунд от Байерн Мюнхен, на гърба му отново пише "М. Гьотце", вместо познатото "Гьотце", с което той бродираше на стадион "Алианц Арена".

С националната фланелка техничарят също е само с "Гьотце" на гърба. По-внимателните фенове се питат на какво се дължи промяната в екипа на "жълто-черните"?

Телевизия Sport1 обяснява причините. Когато Марио прави своя дебют за първия отбор на Борусия, на гърба му пише "М. Гьотце", защото двамата му братя Фабиан и Феликс също играят в клуба, макар и в младежките формации.

За да не се получи дублиране при евентуалното им включване в първия отбор, Марио избира именно този начин на изписване на името му.

След трансфера в Байерн през 2013 година на червената фланелка е изписано само "Гьотце", защото двамата му братя остават в Дортмунд. Не след дълго най-малкият брат го следва и подсилва дубъла на баварския колос.

Куриозното обаче, че в момента малкият Феликс Гьотце е дори в разширения списък на Байерн Мюнхен за Шампионската лига. И евентуална среща между Гьотце и Гьотце на терена е напълно възможна. Затова Марио избира познатото отпреди години "М. Гьотце" на гърба.

С екипа на Бундестима обаче няма опасност за дублиране, защото Феликс е далеч от нивото на национал. И батко Марио е прибегнал до "Гьотце". Без "М." отпред.

Подобен е случаят с близнаците Свен и Ларс Бендер, които често са били противници в мачовете на техните Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен.