Германският вицешампион Борусия Дортмунд е дал зелена светлина на голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг да напусне следващото лято, макар да има договор до 2020 година.

Габонецът дели първото място в листата на голмайсторите в Бундеслигата с пет попадения, но прави прекалено много пропуски от чисти голови позиции.

При загубата с 0:2 от Байер Леверкузен например станалият известен като "Батман" нападател пропусна невероятно положение, оставайки сам срещу вратаря Лено.

Смята се, че босовете на Борусия искат да вземат възможно най-висока сума за голмайстора си, защото 27-годишният футболист не показва изгледи за вдигане на нивото си и изчистване на грешките.

Освен това той доста често започна да намеква за напускане, флиртувайки с любимия си отбор Реал Мадрид. Вестник "Мирър" обаче твърди, че е вероятно Обамеянг да отиде в Манчестър Сити или Челси.

Двата английски клуба вече готвят сериозни оферти за него, от порядъка на 65 милиона паунда. Сума, която шефовете на Дортмунд ще приемат с готовност.