Борусия Дортмунд е един от най-големите губещи след мачовете на националните отбори, заради които клубният лазарет се напълни.

Централният бранител Сократис Папастатопулос беше сменен още в седмата минута в мача на Гърция с Естония заради проблеми с аддукторите.

Гръцкият здравеняк няма пропуснат мач за Борусия през този сезон и дори не е сменян. Все още не е ясно колко дълго футболистът ще бъде извън игра заради сложността на травмата и неясния срок за възстановяване.

Дортмунд може да остане без централни бранители, защото Марк Бартра също имаше контузия в аддукторите и поднови тренировки преди дни. Опорният защитник Свен Бендер умее да играе като защитник, но има травма в глезена.

Полузащитникът на рурци Гонсало Кастро, който е подавач №2 в Бундеслигата този сезон, няма да играе в петък срещу Херта също заради болки в аддукторите.

С контузия от мача на Полша с Дания се завърна и бекът Лукаш Пишчек, който удари коляното си. Рафаел Герейро изобщо не игра за Португалия срещу Фарьорските острови заради контузия, а от дни в лазарета са Адриан Рамос (мускул) и Андре Шюрле (коляното). 

В същото време продължава възстановяването на трайно контузените Марко Ройс, Ерик Дурм и Невен Суботич.