Победата на Борусия Дортмунд с 2:1 като гост на Спортинг Лисабон снощи доближи германския тим към осминафиналите на Шампионската лига.

"Жълто-черните" събраха седем точки и са на върха в своята група с голова разлика 10:3. Също със седем точки е Реал Мадрид, но головата разлика на испанците е 9:4.

През първото полувреме снощи Борусия беше по-добрият отбор и водеше с 2:0, а ударите бяха 7:3 в полза на рурци. В края на мача обаче Спортинг изравни този показател - 10:10, макар да не стигна до изравняване на резултата.

Под ръководството на Томас Тухел Дортмунд има впечатляващи показатели навън в евротурнирите. Това беше седма победа в десетото гостуване.

Съставът на Тухел снощи беше със средна възраст от близо 23 години и влезе в историята като вторият най-млад тим на Борусия в Шампионската лига.

За Юлиан Вайгъл точният снаряд беше неговият първи гол като професионален футболист. Преди това той се беше разписал за младежите на Мюнхен 1860 срещу Нюрнберг през май 2013 година.

Дортмунд обръща тенденцията в Португалия. Тимът имаше три минимални поражения в страната, но спечели последните си две гостувания - 1:0 срещу Порто и 2:1 срещу Спортинг снощи.