Инголщадт - Борусия Дортмунд, среща от осмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Ауди Шпортпарк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Пишчек, Паслак, Бърнич, Парк
Полузащитници: Роде, Гинтер, Вайгъл, Кагава, Пулишич, Гьотце, Кастро, Мерино
Нападатели: Дембеле, Обамеянг, Рамос
Контузени: Суботич, Дурм, Бендер, Шюрле, Герейро, Шмелцер, Шахин
Извън групата (назад с подготовката): Ройс
Наказан: Мор


Прогноза на Gol.bg:

Борусия гостува на най-слабия отбор в Бундеслигата през този сезон (само една спечелена точка) с напомпано от победата в Лисабон самочувствие. Най-после и за рурци изгря слънце, след като още двама контузени (подавач №2 в елита Гонсало Кастро и стрелецът Адриан Рамос) са готови за игра, а Марко Ройс проведе първа тренировка с тима от месец май насам. За суперзвездата обаче срещата днес идва твърде рано.

На пресконференцията преди мача треньорът на гостите Томас Тухел похвали сериозно баварския отбор и заяви, че Инголщадт не е типичният опашкар. Според него тимът не е имал късмет в голяма част от мачовете си и припомни смелата игра на последния в таблицата срещу шампиона Байерн Мюнхен.

Малките баварци чакат победа в Бундеслигата вече 12 мача (две ремита и 10 поражения), след като приключиха миналата кампания така, както започнаха настоящата. Положението за рурци в първенството също не е много розово по техните стандарти, защото при нов мач без победа, те ще влязат в серия от 3 двубоя без успех и ще изравнят най-лошия си показател под ръководството на Тухел.

Инголщадт може да бъде спокоен, че има шанс да се спаси, защото шест отбора са имали една точка след първите седем кръга и само два са изпадали. Тимът вкара четири гола този сезон и само Пиер-Емерик Обамеянг от Дортмунд има повече - пет.

Борусия загуби две от трите си гостувания този сезон в шампионата, без да успее да отбележи гол, но в двата си мача срещу този противник има две победи и голова разлика 6:0. Което ни кара да очакваме нова "жълто-черна" победа.

 

Резултат: Инголщадт - Борусия Дортмунд 0:2