Борусия Дортмунд – Унион Берлин, 1/16-финален мач за Купата на Германия. Стадион „Сигнал Идуна Парк”, 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Пишчек, Паслак, Бърнич, Парк
Полузащитници: Роде, Гинтер, Вайгъл, Кагава, Пулишич, Гьотце, Кастро, Шахин, Мерино, Мор
Нападатели: Дембеле, Обамеянг, Рамос
Контузени: Суботич, Дурм, Бендер, Шюрле, Герейро, Шмелцер
Извън групата (назад с подготовката): Ройс

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия излиза в този двубой като абсолютен фаворит срещу втория в класирането на Втора Бундеслига. Интересното е, че треньор на столичани е Йенс Келер, който беше треньор на вечния враг на „жълто-черните” – Шалке.

Самият Келер призна, че неговият отбор не е на нивото на Борусия, но пък се надява на малко чудо, типично за турнирните битки. Специалистът увери, че не живее със спомените и че емоциите от Рурското дерби отдавна са забравени за него.

Дортмунд спечели Купата за последно през 2012 година, а през последните четири сезона загуби три пъти на финала. Любопитното е, че всяко едно отпадане или поражение в мача за трофея на рурци от 2012 година насам неизменно е срещу бъдещия носител на купата (три пъти Байерн и веднъж Волфсбург).

Треньорът на Борусия Томас Тухел вече потвърди, че ще направи ротации, с оглед предстоящото съботно дерби с Шалке. Вярната публика на тима и факторът домакинство, със сигурност ще дадат допълнителен импулс на дортмундци, които все още имат доста контузени. Обамеянг има леки мускулни болки, а Пулишич и Дембеле са болни. И тримата футболисти до последно ще бъдат под въпрос.

До момента двата тима са се срещали само два пъти и то в приятелски мачове, спечелени от по-именития отбор с обща голова разлика 9:3. Очакваме нов убедителен успех за „жълто-черните”.

 

Резултат: Борусия Дортмунд – Унион Берлин 4:0