Водещият голмайстор на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг е под сериозна въпросителна за дербито на Рур срещу Шалке, което е утре. Причината е, че "Батман" е получил травма в срещата с Унион Берлин за Купата на Германия през седмицата, обяви наставникът на "жълто-черните" Томас Тухел.

Габонският национал не тренира вчера и днес, а Тухел добави, че въпреки единствено лекото кросче, което е направил, болката в прасеца за него е силна.

"Ще бъде много, много трудно да разчитаме на него. Вчера и днес не тренира, а само направи няколко кросчета. Ако направи късен тест днес, може да видим какво ще бъде състоянието му утре и все пак да играе", каза специалистът.

"Ударен е в прасецът, не става дума за мускулна контузия. Пресечено е от удар. Ще играе само, ако няма никакъв риск за него."

Тухел ще бъде също така без португалеца Рафаел Герейро, но добави, че крилото Андре Шюрле вече е напълно възстановен и ще влезе в групата. Дали ще започне или ще влезе от пейката, все още няма яснота.

Дортмунд се смъкна надолу в класирането след три поредни мача без победа и събрани 14 точки, с 6 по-малко от Байерн Мюнхен. Шалке стартира много зле шампионата, но в последните три мача има две победи и едно равенство, които ги изкачиха от 17-о на 14-о място.