Борусия Дортмунд - Спортинг Лисабон, мач от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Пишчек, Паслак, Герейро, Бърнич
Полузащитници: Роде, Гинтер, Вайгъл, Пулишич, Гьотце, Кастро, Шахин, Мор
Нападатели: Дембеле, Обамеянг, Шюрле, Рамос
Контузени: Суботич, Дурм, Бендер, Шмелцер, Кагава
Извън групата (назад с подготовката): Ройс


Прогноза на Gol.bg:

Борусия получава първи мачбол за излизане от групата, след като постигна изключително важна победа с 2:1 на португалска земя.

Контузените футболисти за рурския клуб намаляват, макар най-новият участник в лазарета да е Шинджи Кагава, получил травма в глезена. Той ще прави компания на Дурм, Бендер, Шмелцер и Суботич. Марко Ройс е здрав, но още е назад с подготовката и пропуска мача.

В лагера на иберийците извън срещата остават контузените Адриан Силва, Джеферсон, Петрович и Спалвис. Бруно Паулиста няма да играе заради операция на зъб.

"Жълто-черните" ще подпечатат мястото си на осминафиналите при нова победа, а даже равенство практически ще ги класира за елиминационната фаза на турнира. До момента Борусия е успявал само веднъж да излезе от групата си толкова рано.

Спортинг има ужасяващи показатели на германска земя, регистрирайки 1 равенство и цели 11 поражения в 12 гостувания. В същото време Дортмунд има 100%-актив срещу португалци, постигайки 4 победи (срещу Бенфика, Порто и на два пъти срещу Боависта).

Изключително важи за германците през този са Гонсало Кастро и Рафаел Герейро, които са и най-добрите подавачи в отбора. Първият има 3 гола и 6 асистенции във всички турнири, а португалецът - три гола и 5 асистенции.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд - Спортинг Лисабон 3:1