Борусия Дортмунд разби Легия Варшава със 8:4 в истински екшън-двубой от група "F" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Двата тима изиграха незабравимо първо полувреме, завършило с цели 7 гола! Черешката на тортата беше включването на Марко Ройс в игра, като звездата се отличи с гол и асистенция през първата част и изправи зрителите на крака. 

По две попадения реализираха Шинджи Кагава и Александър Прийович, а останалите бяха дело на Нури Шахин и Осман Дембеле, който асистира за головете на японеца.

Малко след почивката Дембеле записа хеттрик от асистенции, а Ройс стигна до втория си гол в двубоя. Общият брой на попаденията в "тренировъчната игра" в края стигна до 12, като поляците превземаха с лекота слабата защита на рурци, които от своя страна бяха вихрени в атака и Ройс рано-рано вкара втория си гол в мача, за да оформи своя хеттрик в добавеното време.

Борусия Дортмунд е на върха в групата с 13 пункта, докато Легия е на дъното с 1 точка. В последния кръг германците гостуват на Реал Мадрид, който е втори с 11 точки.


Голямата новина за всички в Дортмунд беше включването на звездата Марко Ройс в стартовия състав, като това беше първи мач за германския национал от месец май насам.

Срещата започна в сравнително спокойно темпо и въпреки териториалното превъзходство на домакините, Легия откри резултата в десетата минута чрез Александър Прийович. Той получи от Оджиджа-Офое в наказателното поле и реализира в левия ъгъл с външен фалц.

Борусия се разгневи и сътвори пълен обрат в рамките на минута и 18 секунди. Себастиан Роде подаде назад за Осман Дембеле, който копна много хитро за Шинджи Кагава към далечната греда и японецът вкара без проблеми с глава. 

Малко след изпълнението на центъра упражнението беше повторено - Дембеле напредна, пусна за Кагава и този път техничарят реализира с левачката след леко завъртане.

Това обаче не беше всичко, защото в 20-ата минута поляците глътнаха трети гол. Марко Ройс центрира в наказателното поле, където вратарят боксира в тялото на Нури Шахин и турчинът вкара най-лесния гол в кариерата си.

Защитата на германците отново не действаше концентрирано и в средата на първото полувреме позволи на Прийович да вкара втория си гол в мача след подаване на Бережински.

Срещата продължаваше да протича като тренировка - нова грешка в защитата на домакините позволи на Прийович да стреля, но в напречната греда! Буквално секунди след това Осман Дембеле реализира четвърти гол за своите след подаване на Марко Ройс!

Самият Ройс се разписа в 32-ата минута и целият стадион избухна, за да отпразнува завръщането на Марко след дълго лечение на травма в аддукторите. Той беше намерен по прекрасен начин от Кагава и вкара на празна врата своя гол №13 в Шампионската лига.

Кагава беше лишен от хеттрик в 41-ата минута, когато неговият гол беше отменен заради положение на пасивна засада при шута на Пушилич преди това.

В 52-ата минута Марко Ройс реализира втория си гол в срещата, получавайки подаване от Осман Дембеле, за когото това бе трета асистенция в срещата.

Легия също успя да се разпише още веднъж в 57-ата минута чрез Кучарчик, получил хубаво подаване от Радович на добра позиция.

Четвърт час преди края на редовното време Кристиан Пулишич пробва удар с глава, но над вратата. Малко след това влезлият като резерва Пиер-Емерик Обамеянг нацели гредата! 

Десетина минути преди края на редовното време Кристиан Пулишич напредна и центрира за Шюрле, чийто удар с глава беше спасен, но Феликс Паслак направи успешна добавка.

Легия отново получи лесен подарък от Борусия и вкара четвърти гол чрез Неманя Николич, който получи подаване от Радович.

В 92-ата минута беше оформен крайният резултат. Марко Ройс получи от Обамеянг и вкара по диагонала, оформяйки своя хеттрик.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AASaMw1jBb0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Борусия Дортмунд - Легия Варшава 8:4

0:1 Александър Прийович - 10'
1:1 Шинджи Кагава - 17'
2:1 Шинджи Кагава - 18'
3:1 Нури Шахин - 20'
3:2 Александър Прийович - 24'
4:2 Осман Дембеле - 29'
5:2 Марко Ройс - 32'
6:2 Марко Ройс - 52'
6:3 Михал Кучарчик - 57'
7:3 Феликс Паслак - 81'
7:4 Неманя Николич - 83'
8:4 Марко Ройс - 92'


Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Бартра (Дурм - 62'), Гинтер, Роде, Паслак, Шахин (Обамеянг - 70'), Кастро, Кагава, Пулишич, Ройс, Дембеле (Шюрле - 72')

Легия Варшава: Черняк, Бережински, Червински, Паздан, Жезничак, Копчински, Гилерме (Йодловец - 55'), Кучарчик, Радович, Оджиджа-Офое (Николич - 75'), Прийович (Виетеска - 69')