Наставникът на Борусия Дортмунд Томас Тухел похвали своя отбор за бойкия дух и спечелената точка в Кьолн с гол на Марко Ройс в 90-ата минута.

"Започнахме доста добре, но след това не се защитавахме добре и допуснахме гола във вратата си. Така задачата ни стана много трудна, защото бяхме наясно, че Кьолн играе дисциплинирано. Трябваше да покажем търпение и да не бъркаме отново в отбрана. Увеличихме риска в играта си, останахме в мача и бяхме възнаградени от късния изравнителен гол", коментира Тухел.

"Преди мача с Гладбах имахме цяла седмица без мачове, в която да се подготвим. През лятото взехме осем нови играчи, голяма част от които не са играли в Бундеслигата. Които не са играли в Кьолн и не са свикнали да играят често през три дни. Това е процес. Днес играхме като гости срещу труден и всеотдаен противник, дни след мач с Реал Мадрид."

"26-те нарушения на Кьолн? Знаете моето мнение за фауловете. Над 20 е висока граница. Самите ние извършихме 18 фаула днес, което е много за нас. Не съм очарован от мач с 44 фаула. Теренът беше труден за игра, но като цяло стана интензивен мач. Трябва да се учим. Но днес не се предадохме и взехме една точка."

"Да, Марко Ройс спаси точката за нас за втори път тази седмица. Радвам се за него. Неговото завръщане в игра след контузията е впечатляващо. Отдавна сме наясно, че той е незаменим, а сега това е ясно за всички", добави Тухел.