Борусия Дортмунд се върна към победите с безапелационно 3:0 над закъсалия Волфсбург. "Жълто-черните" доминираха през целия мач на "Сигнал Идуна Парк" и заслужено взеха трите точки след. Наказателната акция започна с автогол на Джефри Брума, а след почивката попадения на Лукас Пишчек и Осман Дембеле довършиха беззъбите "вълци".

Вълците можеха да отнесат пореден разгром (след два пъти по 1:5) от Дортмунд, но геройски намеси на вратаря Диего Беналио им спести нов срам. Така тимът на Томас Тухел се съвзе от двете поредни загуби в първенството (1:2 от Дармщадт) и Шампионската лига (0:1 от Бенфика), като успехът ги изкачи на третото място в Бундеслигата, на 5 точки от втория Ред Бул Лайпциг и на 12 от лидера Байерн Мюнхен.


Дортмунд започна с много хъс мача, за да се реваншира пред своята публика след поражението в миналия кръг от последния в класирането Дармщадт. Играчите на Томас Тухел имаха пълно превъзходство, но изпуснаха доста положения пред противниковата врата.

В 7-ата минута Обамеянг овладя топката на дузпа и стреля фронтално, но право във вратаря Беналио Малко след това Обамеянг се измъкна от защитата на Волфсбург, но пак Беналио с чудесен рефлекс изби в корнер.

Въпреки добрите намеси на свия страж, в 20-ата минута "вълците" сами се закопаха от нищото. Вайгъл се добра до топката на самата аутлиния и я върна назад на метри от вратата, където Джефри Брума реагира инстинктивно с глава и заби топката в собствената си врата.

След гола Борусия продължи да държи контрола върху мача. Осман Дембеле получи идеална топката на дузпата, но стреля твърде слабо и Беналио спаси. Дортмунд бе близо до втори гол, след като Шюрле от фаул изстреля топката

В последните секунди на полувремето Вилфсбург създаде едва първата си по-опасна атака. Юнус Мали получи добър пас на границата на наказателното поле и от движения фалцира топката към десния ъгъл на безпомощния Бюрки, но топката профуча на сантиметри встрани от гредата.

Дортмунд поправи мерника си още в самото начало на втората час. В 48-ата минута Дембеле центрира остро в наказателното поле, където Пишчек отблизо с глава простреля Беналио за 2:0.

Това бе пето попадение за полския защитник, който се оказва втори голмайстор за Дортмунд след Обамеянг и №1 сред всички бранители в Бундеслигата. В 60-ата минута интригата в двубоя окончателно прилючи с трети гол на домакините. Пешчек с брилянтно центриране сложи топката на главата на Дембеле, който с глава заби топката в мрежата за 3:0.

В последния половин час командата на Тухел намали темпото и доигра спокойно двубоя. Клетите "вълци" така и не успяха поразят вратата на съперника. Най-близо бе резервата Дидиви, който се измъкна от "жълто-черната" отбрана, но диагоналният му удар бе избит от Бюрки.

В 75-ата минута и защитникът Марк Бартра също изпусна чудесен шанс, а малко след това Обамеянг спаси Волфсбург от четвърти гол. Резервата Пулишич стреля с глава в опразнената от Беналио вратата, но точно на голлинията останалият в засада габонец я добута в мрежата и страничният съдия справедливо вдигна флага за засада. Така Волфсбург се отърва само с три попадения на "Сигнал Идуна Парк".

Борусия Дортмунд - Волфсбург 3:0

1:0 Брума 20'-автогол
2:0 Пишчек 48
3:0 Дембеле 60

Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Гинтер, Бартра, Шмелцер, Вайгл (81 - Мерино), Шюрле, Кастро, Дембеле (73 - Кагава), Ройс (67 - Пулишич), Обамеянг

Волфсбург: Баналио, Брума, Луис Густаво, Родригес, Гехард, Арнолд, Сегуин (34 - Дидави), Виейриня (75 - Блашчиковски), Хорн, Мали, Гомес (60 - Нтеп)

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5cckxt" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x5cckxt_lukasz-piszczek-goal-hd-borussia-dortmund-2-0-wolfsburg-18-02-2017-hd-full-replay_sport" target="_blank">Lukasz Piszczek Goal HD - Borussia Dortmund 2...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/worldfoot" target="_blank">worldfoot</a></i>