Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке намекна, че клубът може да се раздели с треньора Томас Тухел, чийто договор изтича през лятото на 2018 година.

В германските медии се появиха информации, че отношенията между двамата са обтегнати заради противоречия в трансферната политика. 

Проблемът е започнал през лятото, когато Дортмунд продаде основни играчи като Матс Хумелс, Илкай Гюндоган и Хенрих Мхитарян, въпреки обещанието на боса, че Борусия ще се раздели най-много само с един от тях.

"Краят на сезона е през месец май и тогава ще имаме достатъчно време до 1-и юли, за да проведем разговори с Томас Тухел за неговото бъдеще. Думите ми си остават - няма да влезем в новия сезон без яснота дали той ще бъде наш треньор и занапред", коментира Вацке пред вестник "Рурнахрихтен".

"Факт е, че Томас Тухел е един изключително добър треньор, но ние трябва да видим дали сме единодушни за стратегическия курс на клуба, за основни теми, за хиляди неща. Ще го обсъдим на спокойствие и сериозно един с друг."

"Самият Томас бе заявил в едно интервю, че иска да говори с нас преди началото на следващия сезон, защото иска да се концентрира изцяло върху спорта. И неговото желание е напълно разбираемо."

"Няма да сме толкова активни на пазара, както миналото лято. Навярно ще се подсилим с още един футболист със силен характер, но те не растат по дърветата", добави Вацке.