Борусия Дортмунд успя да постигне много важна победа с 3:0 при визитата си на Фрайбург насред стадион "Шварцвалд".

Това стана в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига след която рурците вече имат 40 точки в актива си и по този начин си запазиха 3-ото място в класирането.

Първото попадение в срещата бе дело на Папастатопулос, който бе точен в 13-ата минута на срещата. Обамеянг пък вкара другите два гола - в 55-ата и 70-ата минути.

Това бяха първи голове за габонеца от началото на месеца, след като той не се бе разписвал в четири поредни срещи. 

Като цяло гостуващият тим демонстрира доста по-добра игра и напълно заслужено стигна до трите точки и успеха.


Още в началните минути стражът на домакините направи груба грешка и това можеше да се превърне в гол аванс за гостите, но все пак бранител на Фрайбург успя да изчисти кълбото.

В 13-ата минута обаче Дортмунд вкара ранен гол и поведе в резултата. След прекрасно центриране на Герейро от фаул топката попадна право на главата на Сократис, който я изпрати в далечния ъгъл и матира противниковия страж.

Няколко минути след това Обамеянг можеше да удвои, но ударът му от близка дистанция не бе възможно най-добрия и в крайна сметка пропиля чист шанс.

В 24-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, а зад топката застана Обамеянг, но ударът му бе спасен от противниковия вратар. 

В 33-ата минута стражът на домакините направи феноменално двойно спасявяне, а след това Герейро пропиля изключителен шанс, след като бе непокрит на задната греда.

До почивката нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна силно за гостите и в 50-ата минута Обамеянг намери Дембеле на чудесна позиция, но французинът не успя да овладее кълбото и в крайна сметка ситуацията загуби остротата си. 

Точно пет минути след това Ройс намери Обамеянг на абсолютно празна врата и габонецът вкара топката в мрежата. 

В 70-ата минута Оба вкара и втори гол за гостите, за да оформи крайния резултат. Дурм бе изведен сам срещу вратаря, но вместо да вкара сам попадението намери габонеца, който на празна врата успя да реализира.

До самия край нямаше повече голове.

ФРАЙБУРГ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 0:3
0:1 Сократис 13
0:2 Обамеянг 55
0:3 Обамеянг 70

ФРАЙБУРГ: Шьолоу, Торехон, Кюблер, Гюнтер, Шьоюнджу, Франц, Хьофлер, Филип, Булут (24 - Кемпф), Грифо, Петерсен

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Бюрки, Пишчек, Папастатопулос, Бартра, Герейро, Дурм, Кастро, Вайгъл, Дембеле (76 - Кагава) , Обамеянг (81 - Шюрле), Ройс (82 - Пулишич)