Борусия Дортмунд - Инголщадт, мач от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време. 

 

Групата на Борусия Дортмунд: 
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Парк, Шмелцер
Полузащитници: Кагава, Вайгъл, Кастро, Гюндоган, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузени: Шахин, Бендер
Под въпрос: Шмелцер, Гюндоган, Ройс

 

Прогноза на Gol.bg:

Най-силното нападение в Бундеслигата (Борусия, 50 вкарани гола) през този сезон се изправя срещу втората най-добра защита (Инголщадт, само 18 допуснати гола) в един от най-интересните мачове от кръга.

На хартия Инголщадт не е особено привлекателен за наблюдаване отбор, но до момента новакът в елита впечатли най-вече с изявите си навън от дома. 

Залагайки на здрава защита и изключително ефективни контраатаки, малкият баварския тим обърка сметките на доста водещи отбори. В края на миналата година треньорът на Байерн Пеп Гуардиола заяви, че именно Инголщадт е бил най-трудният противник, който мюнхенци са срещнали на свой терен през кампанията.

Все пак е за отбелязване, че гостите притежават най-слабото нападение в елита, успявайки да се разпишат само 12 пъти. Само голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг е отбелязал цели 18 попадения.

В мача между тези противници през лятото момчетата на Томас Тухел спечелиха с 4:0, като това бе първият сблъсък между двата клуба в германския шампионат.

Статистиката обаче показва, че никога досега не е имало отбор, който да е спечелил толкова точки (23) със само 12 реализирани попадения, което се дължи най-вече на невероятната отбрана на гостуващия тим.

В последните си 12 домакински мача "жълто-черните" вкараха поне по два гола на двубой, а Обамеянг се разписа във всеки един от последните девет домакински мача на отбора си.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Инголщадт 2:0