Голмайсторът на Бундеслигата през този сезон Пиер-Емерик Обамеянг има 23 гола на сметката си и се цели в голмайсторския приз.

Негови конкуренти са Антони Модест (Кьолн, 22 гола) и Роберт Левандовски (Байерн, 21 гола), но статистиката е в полза на габонеца.

Обамеянг вкарва средно на всеки 119 минути в Бундеслигата. Сред футболистите с поне 25 мача в германския елит има само едно име с по-добри показатели от него.

Става дума за митичния снайперист на Байерн Мюнхен Герд Мюлер. Бомбардировача е вкарвал средно на 105 минути в първенството.

Африканецът напълно отговаря на критерия "нападател в наказателното поле", защото е реализирал 76 от своите 77 гола в пеналта! 

За да отбележи гол, Пиер-Емерик се нуждае от по-малко от 4 удара (23 гола при 84 стрелби). Бързината на Обамеянг е впечатляваща, защото пикът му този сезон е 34.6 км/час - абсолютна топ-стойност в Бундеслигата.

В събота Обамеянг ще има възможността да се разпише във вратата на Шалке. Двата тима изиграха изключително слаб мач през есента, който завърши без попадения.