Борусия Дортмунд - Хамбургер, среща от седмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", събота, 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер, Дурм, Шмелцер

Халфове: Кел, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава, Гиау, Маруока

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Шахин, Блашчиковски, Кирх,  Мхитарян

Извън групата: Гюндоган, Ройс


Прогноза на Gol.bg:

Двубоите между тези два отбора са гарант за зрелище. В 94-те шампионатни сблъсъка между тях са паднали 340 попадения, което е абсолютен рекорд в историята на Бундеслигата.

Откакто пое Борусия Дортмунд, наставникът на тима Юрген Клоп е регистрирал немислимите пет загуби срещу Хамбургер, който се оказва неговият най-труден съперник.

През последните десет години Борусия доста често съживява закъсалия си съперник. В този период от време четирима наставници на Хамбургер са постигали първата си победа начело на отбора именно срещу "жълто-черните" - Томас Дол, Хууб Стевенс, Бруно Лабадиа и Мирко Сломка.

В момента обаче северняците се намират в изключително трудна ситуация. Те са на дъното на таблицата и при последните си 14 гостувания са спечелили само две точки и от октомври 2013 година няма победа на чужд терен. В началото на кампанията те записаха анти-рекорд, оставайки 507 минути без гол.

Дортмунд също се представя под очакванията в първенството, като за първи път през тази година момчетата на Клоп са без победа в три поредни срещи. Класическата им победа в Брюксел срещу Андерлехт дава надежда на феновете, че негативната серия в първенството ще спре.

Талисман на гостите е Артьом Рудневс, който е спечелил и двата си мача срещу вицешампионите, като при победата с 4:1 през сезон 2012/13 дори се разписах на два пъти. Борусия обаче отново се радва на Шинджи Кагава, който е постигнал три победи в три мача срещу Хамбургер.

Гостите ще се борят със зъби и нокти за всяка възможна точка, но въпреки успехите им в исторически план срещу Борусия (34:33 победи и голова разлика 173:167) техните шансове за победа са илюзорни. Ще заложим на домакинска победа с два гола разлика.

Резултат:  Борусия Дортмунд - Хамбургер  4:2