Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел си призна, че неговите момчета са имали голям късмет при снощната си победа с 3:2 над Байерн насред Мюнхен.

"Жълто-черните" станаха първият отбор в историята, който ще играе на финала за Купата на Германия в четири поредни сезона. Впечатляващото е, че преди две години те отново елиминираха Байерн на неговия стадион "Алианц Арена".

"Ние започнахме първите 20 минути много добре и заслужено поведохме в резултата. Имахме и още две положения чрез Обамеянг и Герейро, като цяло стояхме много добре на терена", започна Тухел.

"След това обаче Байерн заигра по-добре, а ние не успявахме да задържаме топката и не бяхме стабилни в единоборствата. Баварците пропуснаха да вкарат трети гол преди почивката и ние трябва да сме доволни, че получихме само два гола през първата част."

"Байерн имаше своя момент за трети гол и през второто полувреме. Ако бяха вкарали, за нас щеше да стане много трудно и почти невъзможно да се върнем в мача. И сега щяхме да бъдем победени напълно заслужено. Имахме голям късмет в някои ситуации. Но късметът е част от футбола."

"Тези ситуации оказват влияние на толкова големи мачове и нашето самочувствие се върна, ние заиграхме по-добре. Бяхме по-добри в единоборствата и задържането на топката. Не доминирахме, но стояхме доста по-добре на терена. Вкарахме два чудесни гола и се защитавахме смело."

"Усещането да спечелим е невероятно, защото имахме най-трудната задача - да се класираме за финала, минавайки през Мюнхен. Победата ни е безценна по отношение развитието на нашия отбор и изграждането на характера на тима", добави Томас.