Борусия Дортмунд и Кьолн не си вкараха в двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така в шести пореден мач "козлите" не познават вкуса на поражението срещу вицешампионите.

"Жълто-черните" бяха по-активният отбор през първото полувреме, но попадения на Пиер-Емерик Обамеянг и Марко Ройс бяха отменени заради много тънки засади. След почивката Кагава пропусна добро положение и домакините бяха твърде безлични до добавеното време, когато Хорн спаси удар с глава на Герейро.

Така третият Борусия Дортмунд събра 57 точки и води само с две на четвъртия Хофенхайм, който има мач по-малко. Кьолн е осми с 42 пункта.


Домакините очаквано натиснаха още от самото начало, когато Кристиан Пулишич се изстреля по крилото и центрира, но не намери свой съотборник. После Шинджи Кагава се опита да центрира към Обамеянг, но Хайнц се намеси добре и изчисти.

Марко Ройс стреля от пряк свободен удар, но не успя да прехвърли стената, а при центриране на Марсел Шмелцер отляво Обамеянг остана под топката. Габонецът пробва и шут с левачката, като изпълнението му беше под всякаква критика.

Близо четвърт час след началото на мача Обамеянг вкара топката на празна врата, но попадението правилно беше отменено заради тънка засада на Кагава. Веднага след това Сьоренсен сбърка грубо, но в последния момент изчисти от голлинията.

В средата на първата част колебливата защита на домакините проспа акция на противника си и Артьом Рудневс се размина с топката на празна врата. Борусия отвърна с остро подаване на Обамеянг към Ройс и страхотен пропуск на германеца от движение!

Преди да изтече половин час игра бившият халф на Борусия Милош Йоич излезе на стрелкова позиция, но би покрай левия страничен стълб.

В 34-ата минута Ройс вкара топката във вратата на съперника след подаване на Гонсало Кастро с глава, но съдийската бригада маркира нова засада.

Борусия започна много агресивно след почивката и Тимо Хорн трябваше да спасява снаряди на Марко Ройс и Марсел Шмелцер.

В средата на второто полувреме Шинджи Кагава направи голям пропуск около точката на дузпата, шутирайки много високо. Влезлият като резерва Осман Дембеле отправи точен удар, но Хорн следеше ситуацията.

Двасетина минути преди края на редовното време Дембеле копна майсторски зад защитата и Кастро свали с гърди за Обамеянг, но нападателят остана в крачка и не засече по най-добрия начин. Последва удар с глава на Сократис, но в ръцете на вратаря.

В добавеното време Рафаел Герейро се измъкна зад защитата и стреля с глава, но Тимо Хорн демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

 

Борусия Дортмунд - Кьолн 0:0

 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис (Пишчек - 74'), Гинтер, Шмелцер, Дурм, Вайгъл, Пулишич, Кастро, Кагава (Герейро - 66'), Ройс (Дембеле - 66'), Обамеянг

Кьолн: Хорн, Суботич, Сьоренсен, Хайнц, Хектор, Леман, Битенкурт (Хьогер - 71'), Йоич (Йозджан - 80'), Клунтер, Рудневс (Цолер - 55'), Модест