Борусия Дортмунд направи грешна стъпка при визитата си на Аугсбург и стигна само до равенство 1:1, като по този начин отборът има равни точки с тима на Хофенхайм, който понастоящем е 4-и в класирането.

По този начин битката за третото място остава отворена, като в последния кръг рурците домакинстват на Вердер и имат нужда от победа на всяка цена, за да си гарантират въпросната позиция. 

Финбогасон откри за домакините в 28-ата минута, но Обамеянг изравни в 32-ата, а освен това имаше шанс да направи и пълен обрат в срещата, но пропусна златен шанс малко по-късно. 

Това бе и второ реми в последните 3 мача за Борусия.


Срещата започна с доста интензивно темпо от страна на двата отбора, а освен това впечатление направи голямата маса от привърженици на гостуващия тим, които не спираха да подкрепят своя тим от първата минута.

Първото по-добро положение в мача стана факт в 17-ата минута, когато Бюрки спаси удар на Финбогасон от близка дистанция и предотврати чисто попадение във вратата си. 

По-напористата игра на домакините в крайна сметка даде резултат и в 28-ата минута стигнаха до попадение. 

Финбогасон успя да открие в полза на Аугсбург. Макс отправи много хубав нисък удар от дистанция, а Бюрки малко неразчетено успя да избие топката и тя попадна право в краката на исландеца, който от близка дистанция не сгреши.

Две минути след това Дортмунд можеше да изравни, но удар на Дурм бе избит от голлинията. Все пак в 32-ата минута Обамеянг изравни резултата. 

Кагава намери габонеца с прекрасен пас по земя в наказателното поле и той от близка дистанция успя да вкара топката в мрежата.

До почивката нямаше повече попадения. 

Няколко минути след почивката домакините претендираха за нарушение на Герейро срещу Макс в наказателното поле и искаха дузпа, но такава в крайна сметка не бе свирена. 

В 61-ата минута Дортмунд имаше фантастичен шанс за пълен обрат, но Луте направи страхотно спасяване след удар с глава на Обамеянг от няколко метра. 

Двадесет минути по-късно Обамеянг намери една топка с воле, но ударът му премина над напречната греда.

В 82-ата минута пък Кагава засече една топка с глава и Луте направи невероятно спасяване, а минута след това Дортмунд пропиля още един шанс, след кат Ройс някак си не стреля точно от близка дистанция. 

До края на мача нямаше повече голове.

Aугсбург - Борусия Дортмунд 1:1
1:0 Финбогасон 28
1:1 Обамеянг 32

Аугсбург: Луте, Верхаег, Хинтерегер, Стафилидис (68 - Каюби), Гювелеу, Макс, Алтънтоп, Байер, Шмид, Кор, Финбогасон

Борусия Д: Бюрки, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Герейро (80 - Пулишич), Гинтер, Кагава, Вайгъл (23 - Дурм), Дембеле, Обамеянг, Ройс