Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке отрече слуховете, че се е договорил с наставника на Ница Лусиен Фавре да замени на поста треньора Томас Тухел.

"В края на сезона ще проведем разговори с Тухел и ще решим как ще продължим. Ако вече се бяхме разбрали с друг треньор, защо ще сядаме на масата за преговори? Не искам да говоря повече по тази тема. Имаме планиран разговор с Томас Тухел и той ще се състои" коментира Вацке.

"Във футбола треньорите са едни АЗ-дружества. Всеки получава милиони. После получават обезщетение при уволнение. Половин година по-късно обаче си намират нови клубове. В повечето случаи постоянството по отношение на треньорите в един клуб се заплаща."

"Инвеститорите са най-голямата опасност за футбола. Хората често сменят спонсори и инвеститори. Като спонсор аз ще дам пари на клуба, но бих искал да го притежавам и един ден да си избия парите. В такъв случай първо се вдигат парите на билетите като в Англия. За нас е важно да се запази правилото "50+1. Това е добре за футболната култура", добави Вацке.