Борусия Дортмунд - Вердер Бремен, двубой от последния 34-и кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Гинтер, Сократис, Шмелцер, Дурм, Дудзяк

Халфове: Кел, Гюндоган, Бендер, Кагава, Йожич, Мхитарян, Ройс, Кампъл, Кирх, Блашчиковски

Нападатели: Иммобиле, Обамеянг

Контузени: Шахин, Гроскройц, Рамос


Прогноза на Gol.bg:

Срещата се очертава да бъде доста емоционална, защото ще бъде последната за Юрген Клоп на този стадион като наставник на "жълто-черните". Специалистът изкара седем чудесни години тук и през лятото напуска поста си по свое желание.

И двата отбора направиха невероятен щурм през пролетта, делейки седмото място. Момчетата на Клопо имат лек превес, който се дължи на по-добрата им голова разлика.

За чудесната форма на днешните противници от началото на годината може да се съди и по позициите им в таблицата преди техния мач от есенния полусезон. Тогава 16-тата Борусия гостуваше на последния Вердер...

Дортмунд може да си гарантира заветното седмо място при успех и по този начин ще си гарантира участие в евротурнирите през новия сезон. За Вердер ситуацията е малко по-различна, защото тимът трябва да се надява на победа днес и на триумф за Волфсбург във финала за Купата на Германия срещу дортмундци.

В исторически план Борусия е един от любимите противници на "бременските музиканти", които имат само срещу Бохум повече победи (41), отколкото срещу Дортмунд (40 успеха).

Вердер загуби последните си седем визити на стадион "Сигнал Идуна Парк" и при нов провал ще изравни негативния си рекорд от 70-те години, когато губи в 8 поредни гостувания на хегемона по онова време Борусия Мьонхенгладбах.

Тимът от Бремен играе много солидно през пролетта, но момчетата на Юрген Клоп със сигурност ще играят на предела на своите възможности, за да изпратят своя треньор по възможно най-добрия начин.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 3:1