Студената прегръдка между Томас Тухел и Ханс-Йоахим Вацке от събота гарантира раздялата между двете страни през лятото, гръмна вестник "Билд".

Според изданието дните на треньора на стадион "Сигнал Идуна Парк" са преброени след публичната му критика срещу шефа относно провеждането на мача с Монако в Шампионската лига.

Тухел беше категорично против първата 1/4-финална среща да се играе едва 24 часа след атентата срещу клубния автобус на рурци. Според Вацке обаче друга алтернатива не съществуваше и двубоят се проведе, завършвайки 3:2 за тима от Княжеството.

Дни преди решителните последни два мача от Бундеслигата Вацке заговори за различия с треньора. И двамата признаха, че са били подразнени от коментарите на другия.

Преди мача с Вердер Бремен миналия уикенд Вацке и Тухел се прегърнаха на тренировка. Сториха същото и след последния съдийски сигнал на драматичния успех с 4:3 над "бременските музиканти".

"Билд" обаче изчисли, че "студената прегръдка" е продължила 2.01 секунди, след като погледите им се засичат на терена за 1.1 секунди. И двамата посягат с лявата ръка, тупат се по гърба с дясната точно четири пъти и поемат безмълвни в различни посоки...