Полузащитникът на Борусия Дортмунд Шинджи Кагава призна, че изпитва страх от возене в автобус и се страхува да се качи на такъв. Както е известно, на 11-и април футболистите на клуба бяха шокирани от атентат срещу клубния автобус, при който пострада Марк Бартра.

"Бях много изплашен. И все още съм уплашен, ако трябва да съм честен. Страхувам се да се кача в автобуса и да пътувам за мачовете на отбора. Страхувах се докато бях в автобуса в Монако, който ни караше към стадиона", написа Кагава в блога си.

"Дортмунд и други футболни отбори, както и други спортни организации, могат да бъдат обект на други атентати. Опасността не е отминала. Веднага след като бомбата избухна, на мен ми стана ясно, че става дума за атентат."

"В този момент се паникьосах. Не можех да се движа, не можех да говоря. Бях се затворил в себе си, толкова бях уплашен. Гледах назад и видях пръснатите парчета от стъкла. Видях как Марк Бартра се е свил. Аз и всички останали бяхме разтърсени."

"В съзнанието ми останаха тези сцени от автобуса и тази адска детонация. След това разбрахме, че мачът ще се играе на следващия ден. Но не можех да си представя да играя футбол. Смятам, че никой от нас не можеше да си го представи."

"Много притеснени за мен хора ми се обадиха по телефона, но думите минаха покрай мен. По някое време си легнах, но не успях да заспя. По някое време вече заспах и имах сън - сцените от автобуса, детонацията и парчетата от взрива", каза още японецът.