Капитанът на Борусия Дортмунд Марсел Шмелцер публично разкритикува треньора Томас Тухел заради решението му да остави Нури Шахин извън групата за финала с Айнтрахт Франкфурт снощи. За мнозина смелата реакция на бека е гаранция, че специалистът ще бъде освободен от поста си.

Според вестник "Велт ам Зонтаг" още днес изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке ще съобщи на Тухел решението си да го уволни една година преди изтичането на неговия договор. Причината се крие в напрежението между двамата, невъзможността им да водят нормална комуникация и разумната на критики един към друг в медиите.

"Останах шокиран, не разбирам защо той остана извън състава. Когато играч като Юлиан Вайгъл е контузен, тогава единственият, който може да се справи поне толкова добре е Нури Шахин. Затова се изненадах много. Всички знаем какви са неговите качества. Питайте треньора, той трябва да ви даде обяснение. ние заставаме плътно зад Нури, той е чудесен човек", наля масло в огъня Шмелцер.

Самият Томас Тухел обясни решението си: "Очаквахме Айнтрахт да играе с много дълги подавания и затова заложих на играчи, които са силни при игра с глава. Освен това Нури не е готов на 100%, не исках да рискуваме".