Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел призна, че почивката на снощния финал за Купата на Германия срещу Айнтрахт Франкфурт е дошла като гонга за паднал в нокдаун боксьор. Рурци спечелиха с 2:1 след силно второ полувреме и триумфираха в надпреварата за четвърти път в своята история, след като бяха в серия от три поредни загубени мача за трофея.

"Започнахме мача много добре, с много качество в играта и създадохме доста голови положения, с оглед на които заслужено открихме резултата. После Айнтрахт заигра смело и ни създаде проблеми. Те изравниха заслужено и дори нацелиха греда след това", коментира специалистът.

Галерия

"Полувремето дойде в точния момент за нас, то ни помогна. След паузата играта беше коренно различна. Опитахме са да накараме отбора да си повярва. През този сезон спечелихме толкова ключови мачове във вторите полувремена. Не искахме да изпуснем нещата и да спечелим купата за Марко Ройс и Марсел Шмелцер, защото те стояха тъжни в съблекалнята при своите смени. През втората част заиграхме по-добре и заслужено си върнахме аванса в резултата."

"Чувствам се празен откъм емоции. След победата ни над Байерн в Мюнхен на полуфинала радостта беше безгранична след последния съдийски сигнал. Затова сега се чувствам празен. Щастлив съм за феновете ни, за целия екип и преди всичко за моите футболисти. Изпитвам голяма радост."

"Смених Марко Ройс, защото той получи удар и вече не можеше да спринтира. Каза ми, че усеща болки и пукане в коляното. На почивката стана ясно, че няма как да продължи. Снощи със сигурност беше един от най-красивите дни в треньорската ми кариера. Да, имам желание да изпълня договора си с клуба. Разбира се, че искам да остана треньор на Борусия Дортмунд. Специални постижения се случват ако има здрава връзка между треньора и играчите. Ние постигнахме целите си и записахме специален сезон. Това се получава само с взаимно доверие", добави Тухел.