Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс навярно е скъсал коленни връзки в снощния финал за Купата на Германия, гръмна авторитетната германска телевизия Sport1.

За това намекна самия той веднага след като спечели първия си значим трофей в кариерата: "Усетих болки в коляното, навярно става дума за кръстни връзки. Трябва да видим какво ще покажат прегледите, но точно сега не мисля за това".

"Всеки футболист иска да печели трофеи и аз се радвам, че най-после се получи. Чакането беше дълго. Това беше един от най-лошите ни мачове, но това няма значение, защото спечелихме купата", добави звездата на "жълто-черните".

Галерия

Останалият на терена само през първото полувреме Ройс игра само 20 пъти с топката и не спечели нито едно единоборство. След триумфа той излезе да празнува със стегнат бандаж на коляното.

Германският национал е сред най-големите таланти в световния футбол, но вече минава и за един от най-големите каръци заради постоянните си травми.

Той пропусна световното първенство през 2014 година и триумфа на Маншафта заради тежки контузии в глезените. Две години след това той не отиде и на европейското първенство, защото получи контузия в аддукторите точно на финала за Купата на Германия срещу Байерн.

Сега мачът за един от най-красивите трофеи във футбола отново носи травма на техничаря, който често страда и от най-различни мускулни контузии. Добрата новина за него е, че прозвището "вечният втори" остава в миналото.