Защитникът на Борусия Дортмунд Марк Бартра разкри, че е изпитвал голям страх за кариерата си след бомбения атентат срещу автобуса на отбора. Испанецът беше ранен тежко в ръката, но се завърна в края на сезона и в събота спечели Купата на Германия.

"Когато атаката се случи си казах, че повече няма да съм в състояние да играя футбол. Не чувах нищо и не можех да се движа в първите 5-10 минути след експлозията", призна Бартра пред списание "Кикер".

"След операцията докторът ми каза, че всичко върви добре и ще мога да играя до месец. Това беше невероятно! Най-хубавата възможно новина за мен!"

"Днес се чувствам по-силен, отколкото бях тогава. Бях много тъжен, че това се случи. Следващите седмици бяха много трудни, но сега се наслаждавам на успеха ни за Купата."

"Не бяхме толкова постоянни в Бундеслигата, но играхме добре в Шампионската лига и спечелихме купата. Мога само да кажа хубави думи за Томас Тухел. Благодарение на него имах възможността да играя на най-високо ниво. Като цяло той свърши много добра работа", добави Бартра.