Треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман е отклонил предложението да застане начело на тима на Борусия Дортмунд, съобщиха медиите в Германия.

29-годишният Нагелсман, който през този сезон изведе Хофенхайм до четвъртата позиция и първо в историята на клуба участие в Шампионската лига, е смятан от мнозина за наследник на Карло Анчелоти на треньорския пост в Байерн Мюнхен и според медиите в Германия възможността съвсем скоро да поеме баварците е била основната причина да отклони предложение на Борусия Дортмунд.

"Жълто-черните" все още са водени от Томас Тухел, но отношенията между него и директора на клуба Ханс-Йоахим Вацке са доста обтегнати, заради което се очаква в близките дни Тухел да бъде освободен от поста си, въпреки спечелената преди дни купа на Германия.

След като Нагелсман е отказал предложението на Борусия, се очаква ръководството на клуба да се обърне към някой измежду Лусиен Фавре (Ница), Петер Щьогер (Кьолн), Петер Бош (Аякс) и Нико Ковач (Айнтрахт Франкфурт) за треньорската позиция в клуба.