Борусия Дортмунд обяви официално раздялата с Томас Тухел, който изведе клуба да купата на Германия в събота и остава в историята на рурци като най-успешния треньор по отношение на спечелените точки.

За първи път в своята история Борусия не загуби домакински мач в Бундеслигата в продължение на цели 2 години (34 шампионатни мача) и стана първият отбор в историята, който играе във финала за Купата на Германия цели 4 пъти.

Ето какво се казва в съобщението на клуба:

Осемкратният шампион на Германия Борусия Дортмунд и треньорът Томас Тухел се разделят веднага. Това е резултатът от разговора между Ханс-Йоахим Вацке (изпълнителен директор), Михаел Цорк (спортен директор), Томас Тухел и неговия агент Олаф Майнкинг, състоял се днес.

Ние благодарим на Томас Тухел и неговия треньорски екип за спортните успехи по време на тяхната работа в клуба. Заслуженият връх беше спечелването на купата в Берлин срещу Айнтрахт Франкфурт. Пожелаваме всичко най-хубаво на Томас Тухел за неговото професионално бъдеще.

Борусия Дортмунд като работодател няма да влиза в детайли за причините, довели до това решение. Става дума за един дълъг процес. Молим ви за разбиране заради всички участници.

Борусия Дортмунд набляга на факта, че причината за раздялата в никакъв случай не е свързана с несъгласие в мненията между две личности. Благото на нашия клуб, което не се състои само в спортните успехи, винаги ще бъде по-важно от една отделна личност и от възможните различия между отделни личности.