Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс се е опълчил на боса Ханс-Йоахим Вацке пред целия отбор, гръмна вестник "Die Zeit".

Изданието пише, че сцената се разиграла веднага след решението на Вацке мача с Монако от четвъртфиналите на Шампионската лига да се изиграе 24 часа след бомбения атентат срещу автобуса на отбора.

"Смятам, че е голяма грешка да играем тази вечер", казал Ройс на Вацке пред погледа на целия отбор. Гонсало Кастро бил първият, който застанал плътно зад лидера на отбора. След това още трима играчи изразили същата позиция.

След поражението на Борусия с 2:3 от Монако в Дортмунд един от първите, които разкритикуваха решението на Вацке беше защитникът Сократис.

Към момента все още няма официални изявления от играчите на Борусия относно уволнението на техния треньор Томас Тухел. Смята се, че съблекалнята е била разцепена на два лагера. 

Част от футболистите подкрепяли доскорошния си наставник, а другите били твърдо против него и са заплашили с напускане, ако Томас не бъде разкаран.