Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че е обмислял варианта да си подаде оставката, вместо да уволнява доскорошния треньор Томас Тухел.

Напрежението между двамата започна миналото лято, когато босът не спази обещанието си да продаде само един основен играч и трансфери Матс Хумелс, Илкай Гюндоган и Хенрих Мхитарян.

През месец април Вацке и Тухел започнаха да си разменят медийни атаки заради ескалиралото напрежение покрай мача с Монако. Треньорът беше твърдо против мачът да се играе 24 часа след атентата по клубния автобус. Според шефа не е имало друг вариант, а той дори обвини специалиста в лъжа.

"Изведнъж аз се оказах безчувственият технократ. Аз! Преди мача с Монако говорих 4 пъти с треньора и го питах дали има нещо против, но той не възрази. На пресконференцията той каза, че се е чувствал притиснат. Това беше все едно Майк Тайсън те удря в главата от нищото. Преди тази пресконференция бях решен да подновя договора му. Но после не можех да намеря друго решение, освен да прекратя контракта му", разкри Вацке пред списание "Шпигел".

"Не намерим някаква основна грешка в себе си. Бях попаднал в ситуация, от която не знаех как да се измъкна. Тук не става дума за  това, че Тухел е алфа-мъжкар. Такъв е и Юрген Клоп, койтооткровено ме засенчва. Бях готов с оставката си при провал във финала за Купата срещу Айнтрахт и говорих за това с другите ръководители", добави Вацке.