Новият треньор на Борусия Дортмунд Петер Бос е като Пеп Гуардиола и Йохан Кройф, смята синът на холандската легенда Жорди. Именно Жорди взе специалиста в Макаби Тел Авив през 2016 година.

"Гордея се с него, защото виждам как бивш треньор на Макаби стига до върха. Петер го заслужава и аз съм изключително доволен, че ние също сме част от неговото приключение до Дортмунд. Само преди 12 месеца той беше наш треньор", каза Жорди, който е спортен директор на клуба от Израел.

"Смятам, че той и Дортмунд си пасват. Настоящите играчи на Борусия категорично пасват на неговата философия. Според мен той ще успее, защото е страстен боец."

"Не обича отборите му да играят с дълги центрирания, а с бързи къси пасове. Обича отборът му да налага натиск и да си връща топката много бързо. Обича доминиращия футбол и иска да печели."

"Бос е като Гуардиола. Има силен манталитет на победител и винаги се придържа към принципите си. Изповядва същата философия като баща ми. Петер винаги дава време и място за развитие, за да може новият му отбор да се напасне към неговите изисквания", добави Жорди пред германската телевизия Sport1.