Младата звезда на Борусия Дортмунд Осман Дембеле е бил предложен на Барселона и Байерн Мюнхен от своя агент, но двата клуба сензационно са отказали възможността да го купят.

"Ние знаем, че доста клубове се интересуват от него и това е признание за качествата му", коментира агентът на играча Муса Сисоко пред списание "Шпорт Билд".

Според изданието същият агент се е свързал с баварците и каталунците, но и двата клуба са пасували по незнайни причини. В материала се казва, че в Байерн дори са били "безкрайно изненадани", че такъв футболист изобщо им се предлага на тепсия.

Както е известно, французинът изигра феноменален сезон и стана подавач №2 в Бундеслигата през миналия сезон. В полуфиналния мач срещу Байерн за Купата на Германия той вкара победния гол за Борусия насред Мюнхен с невероятен далечен изстрел.

Оказва се, че спортният директор на "жълто-черните" Михаел Цорк е казал истината, когато заяви: "Дембеле ще играе следващия сезон при нас. Не е имало разговори с други клубове и няма да има такива".

Според списанието не е имало и тайна среща между Дембеле и мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола в английския град. 

Дембеле беше спряган за почти сигурно ново попълнение на Барселона, като дори защитникът на каталунците Самюел Юмтити изрази готовност да го вземе в къщата си.

Германските медии пишат, че отказът на Байерн навярно е породен от обществените нагласи в страната. В периода 2013-16 година баварците отмъкнаха трима асове на Дортмунд - Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс. Това доведе и до порой от негативни реакции спрямо най-успешния германски клуб.

Не е ясно обаче защо от Барселона са се отдръпнали от Дембеле и дали изобщо суперталантът е сред набелязаните цели от новия треньор на "блаугранас" Ернесто Валверде.