Борусия Дортмунд постигна успех с 3:2 срещу японския Урава Ред Даймъндс в контролна среща. 

Срещата се игра на стадион "Сайтама" в едноименния японски град, а германците демонстрираха с представянето си, че притежават по-голяма класа от своя противник.

Това е и първата победа на Петер Бош начело на рурците, след като в предишната контрола на тима отборът допусна поражение срещу Рот-Вайс Есен. 

Интересно е да се спомене, че в игра за Дортмунд се завърна Марио Гьотце, който дълго време лекуваше проблеми с метаболизма и не се знаеше кога ще може да играе отново. 

Домакините поведоха чрез Короки, който бе оставен непокрит пред малкото наказателно поле и засече с крак центриране от корнер, като по този начин остави Вейденфелер безпомощен. 

Дълго време не се виждаше как рурците ще стигнат до изравняване, тъй като футболистите на тима изобщо не бяха прецизни в завършващата фаза на атаката. 

В 76-ата минута обаче Мор изравни, след като навлезе в наказателното поле, а след това останал сам срещу вратаря прати топката в далечния ъгъл.

Три минути след това Дортмунд стигна и до пълен обрат след нов гол на Мор, който с прекрасен удар от наказателното поле матира стража на японците.

Урава обаче изравни чрез Ендо в 85-ата минута, но три след това Шюрле със силен удар в близкия ъгъл от 3-4 метра не пропусна да донесе успеха на тима си. 

Урава Ред Даймъндс - Борусия Дортмунд 2:3
1:0 Короки 24
1:1 Мор 76
1:2 Мор 79
2:2 Ендо 85
2:3 Шюрле 88

Съставът на Борусия за срещата: Вейденфелер, Пишчек (66 - Паслак), Шмелцер, Топрак (46 - Сократис), Бартра (46 - Суботич), Шахин (62 - Гьотце), Роде (46 - Мор), Кастро, Шюрле, Пулишич (46 - Загаду), Обамеянг (46 - Исак)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6_S4ffc7iNY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>