Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке за пореден път потвърди, че клубът не се намира на нивото на Байерн Мюнхен. Според него трансферът на Хамес Родригес при баварците е затвърдил тази закономерност.

"Ние знаем лимита си. Хамес Родригес е изключителен футболист. Ние никога не бихме тръгнали да привличаме такъв футболист, защото неговата заплата би разрушили нашата структура на възнагражденията", коментира Вацке пред Welt am Sonntag.

"Ако можеш да вземеш такъв футболист, това е страхотно. Но в Германия може да си го позволи само Байерн. Ето затова според мен друг отбор не може да стане шампион. Всички трябва да опитат и обикновено всички се провалят."

"Ние трябва да увеличим бюджета си със 100 милиона евро, което означава, че трябва да вдигнем оборота с 250 милиона евро. Това е утопия. Но се смята, че сме само на няколко километра от Байерн и че ги доближаваме."

"В момента сме на седмо място в клубната класация, но Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул са близо зад нас. Настигат ни с голяма скорост и искат да ни изпреварят. Във финансов и спортен план още сме втора сила в Германия, въпреки второто място на РБ Лайпциг. Но трето място и триумф за Купата на Германия е добро постижение", добави Вацке.