Бившият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел коментира раздялата си с "жълто-черните", дошла изненадващо само два дни след спечелването на купата на Германия.

"Когато силни личности се изправят един срещу друг, тогава се получава търкане. Но в никакъв случай не съм жертвата в тази ситуация, за Бога", сподели Тухел пред списание Mann.

"Но до последно вярвах, че ще постигнем разбирателство. Срещата беше уговорена в един хотел, а не на тренировъчното игрище. Казах си "кой знае". Помислих си, че навярно ще обядваме заедно и после ще имаме открит разговор."

"Но срещата приключи още след четвърт час и ръководството ме информира за решението си", добави Тухел, коментирайки за първи път открито своето уволнение.

Куриозното е, че специалистът е №1 в историята на Борусия Дортмунд по спечелени точки средно на мач в Бундеслигата - 2.1. Той слага в малкия си джоб дори легендарните бивши треньори на клуба Юрген Клоп и Отмар Хитцфелд.

За двата си сезона начело на Борусия Тухел постигна изключителни неща:
- 62% спечелени мачове (42 от 68) в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 38 поредни домакински мача без загуба в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 2.09 точки на мач средно в Бундеслигата - клубен рекорд!
- Купа на Германия, дошла след две поредни класирания във финала. Така за четвърти пореден път Борусия игра за трофея - абсолютен рекорд в германския футбол!