Агентът на Андрий Ярмоленко даде интервю, в което разкри най-важните качества на украинския национал. Ралф Изенегер е категоричен, че неговият клиент никога няма да постъпи с клуба си така, както го стори Осман Дембеле.

Младият французин категорично отказа да тренира и поиска незабавен трансфер в Барселона. Той получи своето и стана вторият най-скъп футболист в историята, но развали отношенията си с шефове, съотборници и фенове в Дортмунд.

"Трансферът на Андрий в Борусия се получи заради случилото се с Дембеле. Ако последният беше останал в Дортмунд, Андрий нямаше да подпише с Борусия. Но Дортмунд получи възможността да го привлече и така се сбъдна мечтата на Ярмоленко. Нямаше причина да мисли много-много, той веднага беше впечатлен и решен да го стори", коментира агентът Изенегер пред германската телевизия Sport1.

"Андрий чакаше дълго време, за да дойде в Бундеслигата. Но не само това - той искаше точно в Борусия Дортмунд. Това винаги е бил неговият клуб-мечта. Отборът, невероятната публика, прекрасния стадион - Борусия е специално място за него. Андрий не се вижда като наследник на Дембеле, а и не е такъв. Той е нов офанзивен футболист за тима."

"Ярмоленко е много силен технически и може всичко с левия си крак. Винаги се впечатлявам от него като го гледам. Стилът му наподобява този на Ариен Робен. Може да вкарва голове и да подготвя такива с хитрите си пасове. Много е бърз, креативен и играе силно не само по крилото. Той е различен от Обамеянг, със съвсем различни качества. Двамата могат да играят заедно. Мога да кажа само хубави неща за Пиер-Емерик, който също искаше да напусне като Дембеле, но се държи като професионалист."

"За мен не е нормално, когато един играч няма нужния респект към клуб, съотборници, ръководство. Дембеле си помисли, че това е начинът да отиде в Барса, но сбърка. Навярно е получил грешен съвет. Това, което той стори, не беше добре. От чисто човешка гледна точка беше много зле. Хората в Дортмунд бяха коректни с него, но той не си тръгна като герой, а като страхливец. Постъпката му беше егоистична."

"Ако един ден клуб като Барса пожелае Ярмоленко? Няма как да се повтори случилото се с Дембеле. Андрий е напълно различен човек, а и аз не бих го съветвал да се държи по такъв начин. В един такъв казус трябва да се държиш различно, а не като хулиган. За Андрий има ценности като благодарност към клуба", добави агентът.