Още по темата

 

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола увери, че е направил всичко по силите си да задържи Джейдън Санчо в отбора. Както е известно, 17-годишният талант премина в Борусия Дортмунд за около 8 милиона паунда малко преди затварянето на трансферния прозорец.

"Ние постигнахме споразумение с него и си стиснахме ръцете. Предложихме му солиден договор по отношение на заплатата и той щеше да е най-добре платеният в академията ни. Но след това, преди да отлетим за Щатите, той реши, че няма да подпише. Решението може би беше взето от агентите му", коментира Гуардиола.

"Ние казахме, че той няма да лети с нас за Щатите, след като не иска да подпише договора. Оставихме го тук и когато се завърнахме, той не се появяваше на тренировките. Трябваше да се яви, но не го правеше. Аз питах къде е, но Джейдън не тренираше и след това се разбра с Дортмунд."

"Пожелавам му късмет, защото е голям талант и ще бъде от полза на всички английски гарнитури. Ние опитахме абсолютно всичко, за да помогнем на младите играчи. Той искаше да играе в първия отбор. Аз му казах, че ще тренира с нас и ако се представи добре, ще играе. На това високо ниво всичко зависи от качествата, които покажеш. Но в края на краищата той се премести в Дортмунд."

"Не можеш да контролираш това. Имаше много отбори, които се интересуваха от него, защото е голям талант. затова и ние му предложихме възможно най-добрия договор, за да продължи с нас. Не можем да се борим с желанието му да премине в друг отбор и му пожелавам всичко най-добро."

"Познавам го и знам колко добре играе той в националния отбор. Не смятам, че ставаше дума за заплатата в договора. Може би той смяташе, че ще получава повече игрови минути в Дортмунд, отколкото при нас. И аз мога да го разбера", добави Гуардиола.