Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке отговори на претенциите на Кьолн след снощния мач между двата отбора, завършил с гръмка победа 5:0 за "жълто-черните".

Спортният директор на "козлите" Йорг Шмадтке дори поиска преиграване на мача заради ситуацията покрай на Сократис, дошъл след използване на системата за видеоповторения.

Интересното е, че преди това реферът Патрик Итрих бе отсъдил нарушение срещу вратаря на гостите Тимо Хорн. Видеоповторението обаче показа, че всъщност Хорн се сблъсква със свой съотборник.

"Това беше едно очевидно грешно отсъждане, което реши мача. Когато се взимат решения срещу правилника, тогава имаме новост. Със сигурност ще пуснем протест", заяви Шмадтке.

При сигнала на рефера за нарушение срещу Хорн, топката все още не беше преминала голлинията, се казва в част от мотивите на Кьолн. Домакините обаче твърдят, че топката вече е била почти до голлинията и играч на "козлите" нямаше как да спре полета й в мрежата.

Вацке реагира моментално: "Ясно е само едно - Кьолн не може да губи. Те загубиха мача с 0:5, след като бяха напълно надиграни. И когато не можеш да губиш, търсиш оправдание, използвайки лоши средства".