Авторитетната германска телевизия Sport1 направи анализ и сравни показателите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен от началото на сезона.

"Жълто-черните" са лидери в Бундеслигата и макар да водят само с една точка на шампионите, вече са смятани за сериозен кандидат за титлата.

Телевизията представя основни статистически показатели на двата клуба до петия кръг, който приключи снощи. Борусия вкарва средно по 2.6 гола на мач, а баварците - по 2.4.

Рурци отправят средно по 19.2 удара на мач и отново имат с един повече от най-успешния германски клуб. При спечелените единоборства обаче мюнхенци водят с 53%:50%.

Байерн държи топката средно с 30 секунди повече на мач от Дортмунд, като тук разликата е най-минимална. За сравнение останалите отбори в Бундеслигата контролират топката цели 9 минути по-малко на двубой.

Носителят на Купата на Германия прави по-малко на брой центрирания, но пък те са по-ефикасни. В същото време Байерн има 89.8% точни пасове, срещу 87.95% за водача в таблицата. Борусия играе по-агресивно и извършва с три нарушения повече.

За първи път в своята история Борусия Дортмунд стартира първите си пет мача без допуснат гол в Бундеслигата и това дава надежди на безпристрастните фенове в Германия, че доминацията на баварския колос може да приключи следващата пролет.